Erikoissäteilijät

Heraeus on kehittänyt erikoissäteilijöitä teollisuuden prosesseihin, joissa lämmitettävä kohde on esimerkiksi hyvin pieni alue, reuna, kärki tai särmä, tai monimuotoinen. Tällaisissa tapauksissa säteilijän muoto, koko ja säteilyn spektri pitää muokata halutun prosessin mukaiseksi.

Erikoissäteiljöiden etuja:

  • Suunnattu lämmitys nurkkiin, kulmiin, reunoihin, kärkiin ja pienille alueille
  • Korkea teho pienelle alueelle
  • Teho päälle ja pois vain sekunneissa
  • Monimutkaisen prosessin automatisointi
  • Energian säästö koska lämmitys kohdentuu vain sinne mihin on tarpeen

Muotoiltu erikoissäteilijä

Nämä infrapunasäteilijät voidaan muotoilla lämmitettävän tuotteen mukaan. Ne helpottavat esimerkiksi muoviosien purseenpoistossa, hitsaus tapahtuu sekunneissa tai liimojen ja sidosaineiden aktivoinnissa hyvin paikallisesti. 

Spottisäteilijät

Spottivalon omainen infrapunasäteilijä luo korkean intesiteetin hyvin pienelle alueelle. Tämä ominaisuus tekee niistä ihanteellisia purseen poistoon, hitsaukseen tai niittaukseen.

Spiraalisäteilijät

Nämä spiraalin tai kierukan muotoiset infrapunasäteilijät mahdollistavat hyvin tasaisen lämmittämisen esimerkiksi muovista, lasista tai metallista valmistetuille pyöreille levyille, tangoille, putkille tai disketeille.

Spiraalin muotoinen säteilijä sopii myös tyhjiössä tehtäviin operaatioihin. Näitä säteilijöitä on saatavilla sekä lyhyt- että keskiaaltosäteilijöinä. Säteilijän putki on n. 13mm paksu ja siihen on tarvittaessa saatavilla kultaheijastin.

Lyhytaaltosäteilijä pienille alueille

Näitä säteilijöitä voidaan esimerkiksi asetella kolmiulotteisten kappaleiden kulmiin, ne ovat hyvin ohjattavissa ja välittävät suhteellisen korkean määrän lämmitysenergiaa rajoitetulle alueelle lyhyellä aikavälillä. 

Omega säteilijät

Omega säteilijät ovat erinomaisia muovien liittämiseen, niittaukseen ja juottamiseen. Mutta ne ovat myös ihanteellisia putkien taivuttamiseen tai muovi- ja lasikuitujen juoksuttamiseen.

Vakiokoot 8mm putkella ja "ympyrän" halkaisija 39mm (115V/250W), 80mm (230V/1500W), 102mm (230V/1850W) , 154mm (230V/2000W) tai 180mm (230V/2200W)

Infrapunasäteilijät hahlolla

Tässä säteilijässä kaksoisputkirakenteen toisessa putkessa on 3mm (23x11) tai 4mm (34x14) rako. Tämä tekee siitä sopivan "radan" tai väylän lankojen, kuitujen tai köysien kuivaamiseen tai lämmittämiseen. Kultaheijastin lisää tehokkuutta. Optimaalinen ratkaisu kemiallisten kuitujen ja tekstiililankojen ja -kuitujen käsittelyyn.